Sondaj Levada: Majoritatea ruşilor îşi doresc refacerea Uniunii Sovietice

Sondaj Levada: Majoritatea ruşilor îşi doresc refacerea Uniunii Sovietice

Imagine din 1955 FOTO Flickr/Malmo Museer via notevenpast.org

Majoritatea ruşilor îşi doresc refacerea Uniunii Sovietice şi consideră că destrămarea ei, produsă în 1991, putea fi evitată, relevă un sondaj realizat de Centrul de analiză şi cercetări sociologice Levada.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform sondajului, 51% din ruşi sunt de părere că destrămarea Uniunii Sovietice putea fi evitată, în timp ce 56% regretă producerea ei.

Totuşi, procentele ruşilor care consideră că destrămarea Uniunii Sovietice putea fi evitată şi regretă producerea ei sunt în scădere faţă de acum 16 ani, când au fost constatate vârfurile istorice. 75% din ruşi regretau în decembrie 2000 destrămarea Uniunii Sovietice şi 62% apreciau în martie acelaşi ani că putea fi evitată.

Întrebaţi dacă îşi doresc refacerea Uniunii Sovietice, 58% (în scădere cu 4% faţă de acum zece ani) dintre participanţii la sondaj au răspuns afirmativ. Cu toate acestea, 44% dintre ei spun că momentul nu este favorabil producerii acestui proces.

Sondajul a fost efectuat în perioada 25-28 martie, pe un eşantion de 1.600 de persoane de 18 şi  peste 18 ani din 137 de localităţi din 48 de regiuni ale Federaţiei Ruse. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3,4%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările