Serviciile secrete din Rusia ajută la uciderea a nouă rebeli din Daghestan

Serviciile secrete din Rusia ajută la uciderea a
nouă rebeli din Daghestan

Serviciile secrete din Rusia au participat la operaţiunea de eliminare a unor rebeli din Daghestan. FOTO: AFP

Nouă rebeli responsabili de mai multe atacuri în Daghestan, din zona Caucazului rus, au fost ucişi marţi, în confruntările cu trupele de elită guvernamentale, a anunţat Comitetul Antiterorist Rus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nouă rebeli, inclusiv liderul militar Bamatkhan Cheikhov, au fost ucişi în urma luptelor cu trupele de elită ale FSB (serviciile secrete) şi ale Ministerului de Interne, în oraşul Buynaksk”, potrivit comunicatului emis de Comitetul Antiterorist Rus.

Aceşti bandiţi sunt responsabili pentru uciderea a zeci de civili, atentate asupra militarilor şi reprezentanţilor forţelor de ordine. Numai în acest an, ei au comis mai mult de 20 de crime cu caracter terorist”, precizează comunicatul, citat de AFP.

Patru poliţişti au fost răniţi în timpul operaţiunii, doi dintre ei în urma schimburilor de focuri cu rebelii, iar doi în urma exploziei unei bombe artizanale.

După primul război cecen, 1994-1996, între separatişti şi forţele federale ruse, rebeliunea s-a islamizat treptat, depăşind progresiv graniţele Ceceniei pentru a deveni în anii 2000 o mişcare islamistă armată activă în Caucazul de nord.

Daghestanul este afectat, în special, de violenţă. Acţiunile rebelilor vizează mai ales reprezentanţii forţelor de ordine, dar, de asemenea, personalităţi politice, religioase sau din administraţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările