Serghei Şoigu se mândreşte cu puterea militară a Rusiei şi anunţă că Moscova şi-a consolidat efectivul de trupe din Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata rusă a comandat peste 1.000 de noi avioane şi alte câteva mii de tancuri, în ultimii ani, într-un efort major de modernizare, în contextul tensiunilor cu Occidentul, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, luni, potrivit Associated Press.

Serghei Şoigu s-a lăudat cu realizările armatei în cei şase ani de când este în funcţie, spunând într-un discurs susţinut în faţa parlamentarilor că forţele armate s-au transformat într-o forţă extrem de mobilă, capabilă să proiecteze putere în zone aflate la distanţe mari.

Şoigu a precizat că armata a primit peste 1.000 de avioane de război şi elicoptere de luptă şi peste 3.700 de tancuri în perioada 2012-2018. El a adăugat că forţele armate au primit 109 rachete balistice intercontinentale (ICBM) terestre şi 108 ICBM-uri lansate din submarine şi a format 10 brigăzi înarmate cu rachete ultra-performante de rază scurtă Iskander.

Şoigu a spus că acţiunea din Siria pe care Rusia a început-o în 2015 arată puterea militară a Moscovei şi permite armatei să testeze noi arme în luptă, inclusiv rachete de croazieră cu rază lungă lansate din aer sau de la bordul unei nave.

El a mai notat că armata a avut parte şi de o creştere rapidă a numărului de drone, proiectile de artilerie ghidate de laser şi alte arme de înaltă precizie.

Ministrul rus al Apărării a subliniat că Armata rusă are aproape 400.000 de profesionişti înrolaţi şi ofiţeri neînaintaţi în grad, o schimbare majoră pentru forţele armate care în ultimii ani s-au bazat exclusiv pe recrutări.

Şoigu a spus că creşterea numărului de soldaţi angajaţi prin contract a permis armatei să formeze 136 de batalioane formate exclusiv din personal profesionist. Astfel de grupuri tactice reprezintă inima unităţilor tactice, permiţând forţelor armate să fie trimise rapid în orice zonă.

Oficialul a mai afirmat că orice brigadă sau regiment din Armata rusă are acum câte două batalioane de soldaţi profesionişti şi unul format din recruţi. Ministrul a adăugat că recruţii nu sunt trimişi în luptă.

Grupurile tactice ale batalioanelor au jucat un rol-cheie, în timpul anexării Peninsulei Crimeea de către Rusia. Ucraina şi Occidentul au acuzat, de asemenea, Rusia că şi-a trimis trupuele pentru a susţine insurgenţa separatistă din estul Ucrainei, fapt negat de Moscova.

Şoigu a mai precizat că Federaţia Rusă şi-a consolidat numărul de trupe din Crimeea şi a anunţat că începerea unor exerciţii de amploare în Districtul militar Sud, care include şi Crimeea, ce vor dura o lună şi la care vor participa aproximativ 10.000 de militari din unităţile de rachetă şi 3.000 de echipamente de artilerie.

Peste 200 de unităţi ale forţelor de rachetă şi artilerie din Districtul militar Sud au fost mobilizate, luni, pe 20 de poligoane din sudul Rusiei şi din zona Caucazului de Nord, a anunţat într-un comunicat serviciul de presă al armatei ruse.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite