VIDEO Ruşii lansează rachete Kalibr în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiu cu rachete Kalibr în Marea Neagră FOTO TASS
Exerciţiu cu rachete Kalibr în Marea Neagră FOTO TASS

Fregata Amiral Grigorovici, staţionată în Crimeea, peninsula anexată de Rusia de la Ucraina în martie 2014, a efectuat în premieră exerciţii cu rachete Kalibr în Marea Neagră, transmite agenţia de presă TASS.

Un purtător de cuvânt al Flotei Ruse de la Marea Neagră a anunţat joi că fregata Amiral Grigorovici a lansat rachete Kalibr în cadrul unui exerciţiu naval. Este vorba de o premieră în Marea Neagră, potrivit lui.

„În acord cu planul de pregătire de luptă, fregata Amiral Grigorovici a efectuat un exerciţiu de lansare de rachete Kalibr asupra unei ţinte de suprafaţă într-un poligon naval din Marea Neagră“, a declarat oficialul sus-menţionat.

Acesta a fost primul exerciţiu de tragere cu Kalibr de la bordul unei nave de suprafaţă a Flotei Marii Negre, notează TASS.

„Racheta şi-a atins cu succes ţinta, care reprezenta o presupusă navă inamică situată la o distanţă de aproximativ 40 de mile nautice (80 de kilometri, n. red.)“, a continuat oficialul rus.

Zona desfăşurării exerciţiului cu rachete Kalibr a fost securizată de 11 nave de război, precum şi de aparate de zbor ruseşti, relatează TASS.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite