Ruşii, cu ochii pe distrugătorul american USS Donald Cook care a intrat în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele navale ruse au trimis o navă să supravegheze distrugătorul american USS Donald Cook după ce a intrat, sâmbătă, în apele Mării Negre, a anunţat Centrul Naţional de Operaţiuni de Apărare al Federaţiei Ruse .

La scurt timp după ce distrugătorul american USS Donald Cook a intrat în apele Mării Negre, flota rusă a început să-i urmărească mişcările , a anunţat într-o declaraţie Centrul Naţional de Operaţiuni de Apărărare al Federaţiei Ruse.

"Forţele Flotei Mării Negre urmăresc mişcările distrugătorului USS Donald Cook, de la intrarea sa în apele Mării Negre", se arată într-un comunicat al Centrului.

În conformitate cu prevederile Convenţiei Internaţionale de la Montreux [...], distrugătorul american nu poate petrece mai mult de 21 de zile în apele Mării Negre.

Potrivit Centrului,  nava rusească de escortă Pitlivîi monitorizează distrugătorul prin mijloace electronice şi tehnice ale flotei Mării Negre.

După cum a subliniat marina americană, Statele Unite patrulează în  Marea Neagră pentru a "consolida stabilitatea regională".

Sâmbătă dimineaţa, serviciul de presă al Flotei a şasea americane a raportat că distrugătorul cu rachete ghidate USS Donald Cook din clasa Arleigh Burke a început să traverseze Strâmtoarea Dardanele spre Marea Neagră "pentru a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi pentru a spori stabilitatea maritimă regională, nivelul de pregătire şi capacitatea navală cu aliaţii şi partenerii NATO din regiune", conform sursei citate.

Comandantul distrugătorului, Matthew J.Powel, a subliniat că o astfel de cooperare va permite să reacţioneze eficient la viitoarele crize şi să prevină posibile agresiuni.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acceptat propunerea Berlinului de a trimite specialişti germani şi francezi în strâmtoarea Kerci pentru a verifica dacă Moscova garantează navigarea liberă între mările Neagră şi Azov.

USS Donald Cook are baza în portul spaniol Rota şi a participat la bombardamente în Siria.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite