Ruşii fac manevre în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina militară rusă a trimis mai multe nave de război în Marea Neagră şi în Marea Caspică pentru a căuta mine şi submarine, relatează sputniknews.com.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, manevrele au loc în cadrul unui exerciţiu de pregătire defăşurat de Districtul Militar de Sud, prin care se urmăreşte asigurarea „unui regim operaţional favorabil în zone din Marea Neagră şi Marea Caspică“. 

De asemenea, comunicatul precizează că echipele însărcinate cu detectarea, distrugerea sau neutralizarea minelor au început să exerseze, folosind echipamente electromagnetice, acustice şi plase speciale.

„Grupurile duc la îndeplinire sarcini de căutare a submarinelor unor inamici simulaţi“, afirmă Ministerul rus al Apărării. 

Nu numai forţele marinei militare participă în această perioadă la astfel de exerciţii. Şi trupe din cadrul aviaţiei iau parte, de această dată în apropiere de Volgograd, la o operaţiune ce are ca scop verificarea capacităţii acestora de luptă în cazul unui atac.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, pe baza acestor operaţiuni se va putea evalua cât de pregătit este Districtul Militar de Sud pentru a reacţiona în cazul unor atacuri teroriste sau dezastre naturale. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite