Rusia vaccinează peste 400.000 de militari împotriva COVID-19

Rusia
vaccinează peste 400.000 de
militari împotriva COVID-19

FOTO worldbulletin.com

Rusia intenţionează să vaccineze împotriva COVID-19 peste 400.000 de militari, a anunţat vineri ministrul Apărării Serghei Şoigu, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 2.500 de militari au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, iar alţi 80.000 urmează să fie vaccinaţi până la sfârşitul anului, a precizat, citat de agenţiile ruse de presă, Şoigu.

Rusia a fost prima ţară, în august, care a autorizat folosirea unui vaccin-candidat împotriva COVID-19 - denumit Sputnik V.

La jumătatea lui noiembrie, în afara voluntarilor înrolaţi în teste clinice, au fost vaccinate 10.000 de persoane, considerate cu risc mare de contaminare - medici şi profesori.

Rusia lucrează şi la alte vaccinuri-candidat în afară de Sputnik V, în lupta împotriva pandemiei COVID-19, soldată cu 1,43 de milioane de morţi în lume de la începutul anului.

Directorul Institutului Vektor din Siberia - care dezvoltă EpiVacCorona - Aleksandr Rijkov a anunţat vineri că laboratorul este pregătit să producă până la cinci milioane de doze pe an.

Rusia este a patra cea mai afectată ţară din lume de pandemie - cu 2.215.533 de infecţii -, după Statele Unite, India şi Brazilia.

Moscova a raportat oficial 38.558 de morţi din cauza COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările