Rusia: Travestiţii, transsexualii şi pedofilii nu mai au dreptul să şofeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a adoptat recent o nouă lege prin care interzice travestiţilor şi transsexualilor să conducă un autoturism, măsura fiind deja criticată de activiştii care militează pentru drepturile omului, notează BBC.

Noul act normativ a fost adoptat săptămâna trecută şi interzice şofatul pentru persoanele care suferă "tulburări mentale sau de comportament", printre care şi cele legate de "identitatea sexuală".

Alte categorii de persoane care nu mai pot şofa, conform noii legi sunt şi fetişiştii, pedofilii, exhibitioniştii, voyeuriştii şi sado-masochiştii.

Guvernul de la Moscova precizează că nouă măsură legislativă are ca scop diminuarea numărului de accidente în Federaţia Rusă.

Aşa cum era de aşteptat, legea a fost criticată de organizaţiile non-guvernamentale care militează pentru drepturile homosexualilor. Mai mult decât atât, o asociaţie a avocaţilor ruşi pentru drepturile omului a anunţat că va cere clarificări asupra noului act normativ la Curtea Constituţională.

Cu toate acestea, măsura a fost bine primită de membrii Uniunii şoferilor profesionişti din Rusia, care au precizat că legea poate ajuta la diminuarea accidentelor rutiere.

"Avem prea multe decese cauzate de accidentele rutiere, de aceea credem că înăsprirea controalelor medicale pentru cei care doresc să îşi obţină permisul este o acţiune justificată", a declarat liderul uniunii, Alexander Kotov.

Rusia a adoptat în 2013 o lege prin care pedepseşte cu amendă sau chiar cu închisoarea orice "propagandă" homosexuală realizată în faţa minorilor.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite