Rusia testează noi arme nucleare după summitul dintre Putin şi Trump

Rusia testează noi arme nucleare după summitul dintre Putin şi Trump

FOTO Arhivă

Forţele militare ale Rusiei testează o serie de noi arme, printre care şi o rachetă de croazieră cu motor nuclear cu rază „nelimitată” de acţiune, relatează AP

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Apărării din Rusia a făcut o serie de anunţuri despre progresul armelor, acestea din urmă fiind dezvăluite iniţial n martie într-un discurs al preşedintelui Vladimir Putin.

Ministrul a precizat că a testat racheta de croazieră Burevestnik pe teren şi că acum pregăteşte testele de zbor. De asemenea, oficialii militari au relatat că exersează folosirea unui sistem de lasere de mare putere - Peresvet, şi că vor testa drona nucleară subacvatică - Poseidon.

Decizia Rusiei de a testa noi arme vine în mijlocul tensiunilor cu Occidentul. Totodată, joi Putin sublinia nevoia de noi discuţii cu Washingtonul în privinţa stabilirii unor tratate de control al armelor nucleare, după ce acesta s-a întâlnit la Helsinki cu preşedintele SUA, Donald Trump.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: