Rusia a testat o rachetă care depăşeşte de 8 ori viteza sunetului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima lansare a rachetei hipersonice de croazieră Zirkon de către fregata “Amiralul flotei Uniunii Sovietice Gorşkov”, a fost efectuată la începutul lunii octombrie a acestui an.
Prima lansare a rachetei hipersonice de croazieră Zirkon de către fregata “Amiralul flotei Uniunii Sovietice Gorşkov”, a fost efectuată la începutul lunii octombrie a acestui an.

În Marea Albă s-a desfăşurat cu succes testul de lansare a rachetei hipersonice Zirkon, care a parcurs o distanţă de 450 de kilometri cu o viteză de opt ori mai mare decât cea a sunetului şi a lovit o ţintă în Marea Barents, anunţă Ministerul Apărării al Rusiei.

“Potrivit datelor controlului obiectiv, racheta hipersonică anti-navă Zirkon a lovit cu succes o ţintă maritimă, aflată la o distanţă de 450 de kilometri. Viteza de zbor a rachetei constituie opt Mach, adică de 8 ori mai mult decât cea a sunetului, deci aproximativ 10.000 de kilometri pe oră, înainte de a-şi lovi ţinta, aflată la 450 de kilometri distanţă, în Marea Barenţ - teritoriu rusesc. Izolarea zonei de desfăşurare a tragerilor a fost asigurară de forţele Flotei Navale Nordice, care activează în Marea Barents, inclusiv crucişătorul cu rachete Mareşalul Ustinov şi fregata Amiralul flotei Kasatonov”, se mai adăugă în comunicat.

Programul pentru dezvoltarea noului tip de rachetă „Zircon” a început în 2011, iar aceste arme concepute de către armata rusă au început să fie testate în urmă cu 5 ani. Prima lansare a rachetei hipersonice de croazieră Zirkon de către fregata “Amiralul flotei Uniunii Sovietice Gorşkov”, a fost efectuată la începutul lunii octombrie a acestui an.

Vladimir Putin a prezentat proiectul în 2018, ca parte a noilor tehnologii de armament ruseşti.

Preşedintele a afirmat că rachetele hipersonice sol-aer, care pot fi lansate şi de pe mare, se pot deplasa de 9 ori mai rapid decât viteza sunetului şi ar putea lovi ţinte aflate la peste 1.000 de km distanţă.

Liderul rus a avertizat că ţara sa va fi forţată să folosească rachetele hipersonice asupra submarinelor din apropierea apelor SUA, ca răspuns la escaladarea tensiunilor dintre cele două ţări.

În replică, oficialii americani au catalogat afirmaţiile sale drept „propagandă fără baze reale”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite