Rusia a testat noua sa rachetă hipersonică

Rusia a testat noua sa rachetă hipersonică

Test cu racheta Zircon FOTO Ministerul rus al Apărării

Rusia a anunţat luni că a testat cu succes noua sa rachetă hipersonică de croazieră Zircon, parte a arsenalului dezvoltat de Moscova, care asigură că acestea sunt de neegalat în lume, potrivit AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fregata Amiral Gorşkov a lansat o rachetă hipersonică Zircon din Marea Albă către o ţintă terestră de pe coasta Mării Barents”, a declarat Ministerul Apărării din Rusia într-un comunicat.               

Conform comunicatului de presă, racheta care a zburat la Mach 7 „a atins cu succes ţinta aflată la 350 de kilometri distanţă”.               

Prima lansare oficială a unei rachete Zircon datează din octombrie 2020, preşedintele rus Vladimir Putin salutând un „mare eveniment” pentru „întreaga ţară”. De atunci au avut loc cel puţin două teste, de fiecare dată de pe Amiral Gorşkov

Pe fondul tensiunilor cu ţările occidentale, Rusia a înmulţit în ultimii ani anunţurile de noi arme prezentate ca „invincibile” de Vladimir Putin. Zircon este una dintre ele Cu o autonomie maximă de aproximativ 1.000 de kilometri, trebuie să echipeze nave de suprafaţă şi submarine ale flotei ruseşti. Alte câteva arme, cum ar fi racheta hipersonică Kinjal pentru Forţele Aeriene sau racheta nucleară Bourevestnik.               

Primele rachete hipersonice Avangard de nouă generaţie, capabile să atingă o viteză de Mach 27 şi să schimbe cursul şi altitudinea, au fost puse în funcţiune cu armata rusă în decembrie 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările