Rusia, ţara fără presă şi alegeri libere, încearcă să dea lecţii de democraţie SUA: Comentarii la Moscova după violenţele de la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii regimului Putin insistă cu ideea că sistemul electoral american este arhaic. Ba mai mult, susţin, în cor, că acesta nu îndeplineşte criteriile democratice.

Purătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a ţinut să aibă o reacţie în legătură cu protestele violente produse miercuri la Washington.

Este o „afacere internă”, şi-a începutul discursul reprezentanta MAE rus.

Cu toate acestea, Zaharova nu s-a abţinut de la comentarii şi critici.

„Sistemul electoral al Statelor Unite este arhaic, nu răspunde normelor democratice moderne”, a susţinut ea, reluând practic un discurs adoptat de preşedintele rus Vladimir Putin în legătură cu Statele Unite.

Mai mult, Zaharova a declarat, potrivit AFP, că „mass-media americană a devenit un instrument de luptă politică”.

Alţi responsabili de la Moscova au apreciat că Statele Unite nu mai trebuie să dea altor ţări lecţii despre democraţie.

Aceste comentarii nu sunt surprinzătoare, în condiţiile în care Statele Unite şi ale ţări occidentale au denunţat în repetate rânduri lipsa democraţiei în Rusia, manifestată prin alegeri regizate, eliminarea criticilor, subordonarea presei, nerespectarea drepturilor omului etc.

De altfel, Moscova a fost tot timpul deranjată de criticile venite la adresa sa de la Washington şi a răspuns insinuând că sistemul electoral american ar fi „arhaic”.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au degradat semnificativ în ultimii ani, cu mai multe valuri de sancţiuni din partea Statelor Unite împotriva Rusiei şi conflicte pe tema tratatelor de neproliferare a armelor.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite