Rusia va avea o reacţie de natură „militară” faţă de sporirea prezenţei militare a SUA în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi ruşi
Soldaţi ruşi

Rusia va reacţiona la sporirea prezenţei militare a SUA în Polonia prin măsuri de natură militară, a declarat preşedintele comisiei ConsiliuluI Federaţiei pentru afacerile internaţionale, Konstantin Kosacev.

Preşedintele comisiei Consiliului Federaţiei pentru afacerile internaţionale, Constantin Kosachev, a declarat că sporirea prezenţei militare a SUA în Estul Poloniei reprezintă o încălcare a Actului Fondator NATO-Rusia, faţă de care Rusia va avea o reacţie „cu caracter militar”.

„E o încălcare a Actului Fondator NATO – Rusia”, a declarat Kosacev la postul de televiziune „Rossia 24”.

Potrivit acestuia, Rusia va răspunde la aceste acţiuni prin măsuri de ordin militar.„Va urma o reacţie a Rusiei de natură militară”, a subliniat senatorul.

Preşedintele comisiei a menţionat că pretinsa ameninţare din partea Rusiei este utilizată de Occident drept pretext pentru sporirea prezenţei militare în Europa de Est.

“Nu există nicio ameninţare din partea Rusiei, însă în Occident se alimentează ideile existenţei unei astfel de pericol”, a constatat Kosacev.

„Varşovia va desfăşura trupele americane la şase baze militare. Armata americană trebuie să asigure securitatea Poloniei”, a declarat Mariusz Blaščák, ministrul polonez al apărării, la „Polskie Radio”. Potrivit acestuia, forţele NATO trebuie să prevină o posibilă ameninţare militară din partea Rusiei.

Blaščák a adăugat că amplasamentul exact al trupelor americane va fi stabilt de Varşovia şi Washington printr-un acord separat. Săptămana trecută, preşedinţii Statelor Unite şi ai Poloniei au convenit să transfere o mie de soldaţi americani şi o unitate de drone aeriene de recunoaştere din Germania în Europa de Est.

Varşovia va construi în acest scop un aeroport militar special. Donald Trump a spus că va ajuta în apărarea Poloniei de o eventuala agresiune rusească.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite