Rusia ar putea doborî avioanele civile care încalcă spaţiul său aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Boeing
FOTO Boeing

Ministerul Apărării de la Moscova a pregătit un proiect de act normativ care permite doborârea avioanelor de pasageri în cazul încălcării spaţiul aerian rus, relatează Radio Svoboda.

Documentul „cu privire la procedura de utilizare a armelor şi echipamentului militar pentru protecţia frontierei de stat a Federaţiei Ruse în spaţiul aerian al Federaţiei Ruse“ a fost deja postat pe site-ul Guvernului rus.

Conform textului, avioanele de pasageri care încalcă spaţiul aerian rus ar putea fi doborâte dacă nu reacţionează la semnalele de avertizare şi la focurile de avertisment, dar şi în cazurile în care prezintă riscuri de decese în masă, catastrofe ecologice sau de atac asupra unor obiective strategice, notează ediţia rusă a Radio Free Europe/Radio Liberty- RFE/RL, potrivit paginii electronice a Agerpres.

Documentul mai prevede ca armata să reacţioneze chiar şi în cazul în care o aeronavă neidentificată se apropie la o distanţă mai mică de 50 de kilometri de graniţa Rusiei.

Acest act însă nu menţionează cum va stabili exact armata rusă dacă există sau nu astfel de pericole, scrie Radio Svoboda.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite