Instanţa din Rusia respinge cerea de eliberare condiţionată a uneia dintre membrele trupei punk Pussy Riot

Instanţa din Rusia respinge cerea de eliberare condiţionată a uneia dintre membrele trupei punk Pussy Riot

Cererea de eliberare condiţionată a deţinutei Nadezhda Tolokonnikova a fost respinsă. FOTO: Reuters

Un tribunal din Rusia a respins cerea de eliberare condiţionată a uneia dintre membrele trupei punk Pussy Riot, închisă pentru huliganism, potrivit presei locale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea Supremă din regiunea Mordovia a confirmat sâmbătă o decizie luată anterior, potrivit căreia cererea de deţinutei Nadezhda Tolokonnikova de eliberare condiţionată a fost respinsă, a transmis agenţia de ştiri RIA Novosti.

Tolokonnikova a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, fiind acuzată de acte de huliganism. Procesul, care a avut loc în august, a fosr criticat de grupurile internaţionale pentru respectarea drepturilor omului.

Rusoaica este una dintre cele trei membre judecate anul trecut pentru că au interpretat o piesă rock într-o biserică ortodoxă, promovând un mesaj împotriva lui Vladimir Putin, la acea vreme prim-ministru al ţării.

Agenţia rusească de ştiri Rapsi a citat un avocat care a spus că Tolokonnikova nu a făcut recurs la hotărârea instanţei. De asemenea, celei de-a doua membre a trupei Pussy Riot, Maria Aliokina, i s-a refuzat cererea de eliberare condiţionată în luna mai, fiind condamnată la doi ani în spatele gratiile. Aliokina intenţionează să conteste decizia magistraţilor.

Yekaterina Samutsevici, cea de-a treia membră a trupei, a fost condamnată în aceeaşi perioadă cu colegele ei, însă a fost eliberată în octombrie, după ce avocatul ei a prezentat instanţei noi dovezi în favoarea clientei lui. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările