Rusia. Sub pretextul unui mesaj de felicitare, Comitetul de Investigaţii îi avertizează pe adolescenţii care împlinesc 14 ani că pot face închisoare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Filiala din Moscova a Comitetului de Investigaţii a publicat recent un filmuleţ de felicitare şi atenţionare totodată a adolescenţilor care împlinesc 14 ani, informându-i mai ales că începând de la această vârstă pot face închisoare, relatează The Moscow Times.

„Ai împlinit 14 ani? Felicitări!”, spune o poliţistă în uniformă, care ţine în mână un tort cu lumânări aprinse.

„Bineînţeles, părinţii tăi sunt în continuare responsabili pentru tine, dar de la această vârstă şi tu poţi fi tras la răspundere pentru numite articole din Codul Penal”, continuă poliţista.

Îmbinând discursul prietenos cu avertismentul, filmuleţul prezintă prevederile din Codul Penal al Federaţiei Ruse pe baza cărora adolescenţii de 14 ani pot fi condamnaţi, menţionând infracţiuni de crimă, furt, răpire, extorcare, terorism, luare de ostatici sau viol. 

Înregistrarea video se încheie într-o notă veselă: „Viaţa ta e responsabilitatea ta! Comitetul de Investigaţii îţi urează La mulţi ani”.

Comitetul de Investigaţii este considerat de mulţi experţi drept un instrument de represiune al regimului Putin.

După o furtună de critici şi glume din partea internauţilor, filmuleţul respectiv a fost eliminat de pe reţelele sociale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite