Rusia va oferi vize electronice pentru cetăţeni din 53 de ţări. Trei mari ţări, excluse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De anul viitor cetăţeni ai 53 de ţări care vor dori să călătorească în Rusia vor putea aplica pentru vize electronice simplificate, a anunţat joi un înalt oficial rus, relatează the Moscow Times.

Vize electronice simplificate pentru Rusia cu valabilitate de 16 zile vor intra în vigoare începând din 1 ianuarie 2021 – doar cetăţeni din Uniunea Europeană şi ai unor ţări din Asia de Sud-Vest, Orientul Mijlociu şi America Latină sunt eligibli, marii excluşi fiind SUA, Marea Britanie şi Canada - cetăţenii din aceste ţări nu pot încă aplica pentru aceste vize din cauza tensiunilor geopolitice, a declarat adjunctul ministerului rus de externe, Yevgeny Ivanov.

Ivanov a spus că Rusia a ţinut cont în decizia sa de o seamă de factori, între care regimul vizelor în aceste ţări pentru cetăţenii ruşi. El a exemplicat prin durata de aşteptare de până la doi ani în cazul unor diplomaţi ruşi.

Între ţările ai căror cetăţeni sunt eligibili se află China, India, Indonezia, Japonia, Mexic şi Singapore.

Doritorii vor putea aplica pentru vizelele electronice temporare pe site-ul Ministerului de Externe cu cel puţin 4 zile înainte de călătorie. Nu se va percepe o taxă consulară.

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis vize pentru cetăţeni străini care vor să viziteze Rusia începând cu 2021, estimând o creştere anuală a veniturilor din turism cu 15.5 miliarde de dolari până în 2024.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite