Rusia va ocupa Norvegia într-un serial de televiziune

Rusia va ocupa Norvegia într-un serial de
televiziune

O secventa din filmul „Sub ocupaţie“ FOTO Screen Grab

Postul norvegian de televiziune TV2 a difuzat recent secvenţe dintr-un serial intitulat „Sub ocupaţie“, în care Rusia invadează Norvegia, în numele UE, pentru a forţa ţara scandinavă să reia extracţia de petrol, o producţie cinematografică denunţată de diplomaţia rusă, relatează TheLocal.no.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit scenariului, un partid ecologist radical ajunge la putere în Norvegia şi întrerupe extracţia de petrol şi gaze. În urma acestei decizii, armata rusă invadează teritoriul norvegian pentru a prelua controlul asupra zăcămintelor de hidrocarburi.

Ideea scenariului îi aparţine lui Jo Nesbo, un scriitor norvegian care a devenit celebru datorită romanelor sale poliţiste.

„Din păcate, Rusia este prezentată în rolul agresorului“, a deplâns purtătorul de cuvânt al Ambasadei ruse la Oslo, Andrei Kulikov, exprimându-şi nemulţumirea faţă de difuzarea serialului.

Cu toate acestea, diplomatul rus a spus că ţara sa nu va face „isterie“ în jurul acestei producţii cinematografice.

„Este vorba de un serial despre norvegieni“, a subliniat regizorul Erik Skjoldbjærg.

Costul serialului s-a ridicat la 9,6 milioane de euro, unul dintre cele mai mari din istoria televiziunii norvegiene. Primul episod va fi difuzat pe 27 septembrie în Norvegia. Televiziunea britanică a cumpărat de asemenea drepturile de difuzare a acestui serial. Posturi de televiziune din Germania, Franţa, Danemarca, Suedia, Islanda, Belgia şi Olanda negociază la rândul lor preluarea drepturilor de difuzare, informează agenţia rusă Sputnik.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările