Rusia obligă persoanele care lucrează în domenii în care interacţionează direct cu publicul să se vaccineze anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva regiuni au impus mai multe restricţii marţi, în acea zi fiind înregistrat cel mai mare număr de cazuri dintr-o zi, din luna februarie până acum Foto: Arhivă
Câteva regiuni au impus mai multe restricţii marţi, în acea zi fiind înregistrat cel mai mare număr de cazuri dintr-o zi, din luna februarie până acum Foto: Arhivă

Autorităţile locale din Moscova au anunţat miercuri că toţi cei care lucrează cu publicul sunt obligaţi să se vaccineze împotriva Covid-19, aceasta fiind una dintre cele mai dure decizii luate la nivel global în privinţa obligării angajaţilor de a se vaccina, transmite Reuters.

Un decret emis miercuri listează mai multe joburi – de la frizeri, comercianţi şi şoferi de taxi până la funcţionari bancari, profesori şi interpreţi – pentru care vaccinarea va fi acum obligatorie. Viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, a declarat că lista acoperă mai mult de 2 milioane de lucrători din capitala Rusiei, conform Digi24

Companiilor le-au fost acordate o lună pentru a se asigura că cel puţin 60% din personal se vaccinează cu prima doză, altfel sunt amendaţi sau activitatea le este suspendată. 

Cel puţin o regiune provincială, Kuzbass din Siberia, a emis un ordin similar, care spune că “anumite categorii de cetăţeni” vor trebui să se vaccineze, iar agenţiile de stat şi companiile trebuie să vaccineze 60% din personal până la mijlocul lunii iulie.

Kremlinul şi-a exprimat îngrijorarea privind rata mică de vaccinare în Rusia. Preşedintele Vladimir Putin a spus, duminică, că doar 18 milioane din populaţia de 144 de milioane de oameni s-au vaccinat. Moscova a exportat doze din vaccinul Sputnik V, chiar dacă majoritatea ruşilor au refuzat să se vaccineze. 

Agenţia de presă TASS a citat un oficial local al Moscovei, Yevgeny Danchikov, spunând că firmele care nu îşi vaccinează personalul ar putea fi amendate cu până la 1 milion de ruble (14.000 de dolari) pentru abateri repetate. Activitatea firmelor ar putea de asemenea să fie suspendată pe o perioadă de până la 90 de zile.

Câteva regiuni au impus mai multe restricţii marţi, în acea zi fiind înregistrat cel mai mare număr de cazuri dintr-o zi, din luna februarie până acum. În weekend, Sankt Petersburg, care găzduieşte meciuri la EURO 2020, şi autorităţile din Moscova au transmis că impun noi restricţii.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite