Rusia: numărul morţilor în cazul intoxicaţiei cu ulei de baie a crescut la 58

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul oamenilor care au murit în oraşul Irkuţk din Rusia după ce au băut ulei de baie cu aromă de păducel a crescut la 58, scrie presa locală citată de BBC News.

Alţi 37 de oameni s-au îmbolnăvit şi majoritatea dintre ei primesc încă tratament. Jumătate dintre ei au şanse minime de supravieţuire, a spus ministrul Sănătăţii, Oleg Iaroşenko.

„Au ajuns prea târziu la medic. Numai un miracol îi poate salva“, a spus el.

Oamenii au ajuns la spital în weekend, după ce au băut un lichid prezentat drept ulei de baie cu păducel, a anunţat Comitetul rus de Anchetă, într-un comunicat.

Majoritatea victimelor au între 35 şi 50 de ani.

Un supravieţuitor de 33 de ani a povestit că a băut numai o cantitate mică de ulei de baie, dar a doua zi şi-a pierdut vederea.

Poliţia a descoperit atelierul unde era produs ilegal uleiul de baie şi i-a arestat pe proprietari.

Potrivit autorităţilor, pe eticheta uleiului scrie că nu trebuie băut, deoarece conţine metanol, o substanţă toxică folosită cu antigel. Unii beau, însă, metanol deoarece este ieftin.

Potrivit Siberian Times, otrăvirea în masă „este cel mai grav astfel de caz din istoria modernă a Rusiei“.

Parfumurile ieftine şi loţiunile cu alcool sunt vândute fără restricţiile care se aplică băuturilor spirtoase şi sunt consumate uneori de ruşii săraci.

Analiştii spun că până la 12 milioane de ruşi beau înlocuitori ieftini de alcool. Doi ani de sancţiuni economice impuse de Occident au înrăutăţit situaţia.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite