Rusia nu este o ţară homofobă, dar preferă "familia sănătoasă", afirmă Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia nu este o ţară homofobă, spre deosebire de anumite state americane, s-a apărat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, care şi-a reafirmat mottoul "o familie tradiţională, o familie sănătoasă", relatează AFP.

"Cei care încearcă să ne pună o etichetă (de ţară homofobă) sunt exact cei care fac din orientarea sexuală netradiţională un delict penal", a declarat preşedintele, citat de agenţia de presă rusească Tass.

Potrivit Tass, Putin se referea la anumite state americane în care homosexualitatea ar fi un delict.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală, în prezent, în 34 dintre cele 50 de state americane.

Rusia, o ţară în care homosexualitatea era considerată o crimă până în 1993 şi o boală mentală până în 1999, a adoptat anul trecut o lege care pedepseşte orice act de "propagandă" homosexuală în faţa minorilor şi de pedofilie cu amendă şi închisoare.

Această lege a provocat, atunci când a fost adoptată, critici dure din partea Occidentului.

"Recunoaştem şi nu aducem atingere drepturilor minorităţilor sexuale", a dat asigurări Putin, care a făcut aceste declaraţii într-o întâlnire cu membri ai Comitetului prezidenţial pentru drepturile omului.

"Dar familia tradiţională, familia sănătoasă, este opţiunea noastră strategică", a subliniat preşedintele rus. "Una n-o exclude pe cealaltă", a adăugat el.

În contextul în care adoptarea în Europa a unor legi care autorizează căsătoria între persoane de acelaşi sex a şocat Rusia, Putin şi-a multiplicat atacurile vizând valori "occidentale" care, în opinia sa, sunt "decadente".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite