Rusia lucrează la un sistem capabil să doboare sateliţi

Rusia lucrează la un sistem capabil să doboare sateliţi

Un nou sistem de luptă împotriva sateliţilor va fi dezvoltat de companiile ruse de armament în cadrul noului program de stat. Ca parte a noului program de înarmare al Rusiei, pe perioada 2018-2027, se va crea un sistem mobil de combatere a sateliţilor, Rudolph, a anunţat Oleg Atciassov, director adjunct al Institutului de Cercetare al Ministerului Apărării al Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Anterior, companiile de armament şi oficiali ai Ministerului Apărării au anunţat în repetate rânduri că lucrează la conceperea unor arme antisatelit, în special în cadrul proiectului Bilina. Cu toate acestea, sistemul Rudolph este menţionat public pentru prima dată
 
Vorbind în faţa senatorii Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Atciassov a adăugat că Rusia dezvoltă şi un sistem mobil de luptă radioelectronică împotriva sateliţilor de telecomunicaţii, Tyrada-2S.
 
Acest nou program prevede punerea la punct a unui sistem staţionar de rachete strategice Sarmat, avioane de vânătoare multirol Su-35S, o rachetă hipersonică, un sistem de rachete sol-aer S-500 şi alte tipuri de armament.
 
Noul program de arme de stat este în curs de examinare de către guvernul rus şi va fi înaintat până la 15 decembrie administraţiei prezidenţiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările