Rusia se laudă că va începe testarea unui vaccin anti-COVID-19 care produce imunitate celulară şi oferă protecţie pe o perioadă de peste 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia se laudă că va începe testarea unui vaccin anti-COVID-10 care produce imunitate celulară / FOTO Arhivă
Rusia se laudă că va începe testarea unui vaccin anti-COVID-10 care produce imunitate celulară / FOTO Arhivă

Rusia anunţă că va începe testele clinice pentru un tip de tratament anti-COVID-19, capabil să genereze imunitate la nivel celular şi să ofere protecţie pentru o perioadă de peste 13 ani, conform directoarei Agenţiei Federale Medico-Biologice a Rusiei (FMBA), citată de agenţia TASS.

„Am primit pemisiunea de a desfăşura teste clinice pe 30 decembrie. În acest moment, toate teste pre-clinice au fost finalizate, iar cele clinice au început la puţin timp după 1 ianuarie. Cu toate acestea, având în vedere că vorbim de o moleculă nouă - patentată şi nemaivăzută - desfăşurăm cu grijă sporită testele din prima fază pentru că trebuie să dovedim că utilizarea ei este sigură pentru oameni. Vom termina această prima fază la mijlocul lunii martie”, a declarat Veronika Skvorţova, directoarea FMBA, în cadrul unei întâlniri cu Vladimir Putin, conform agenţiei de presă TASS.

Skvorţova a explicat că teste clinice ale vaccinului vor începe efectiv în luna iulie.

Conform acesteia, imunitatea celulară creată de vaccin ar putea să ofere protecţie pentru o perioadă mult mai lungă. „Imunitatea pe bază de anticorpi durează câteva luni, în timp ce imunitatea celulară poate să dureze ani, iar unele experimente au demonstrat că această imunitate se menţine între 13 şi 17 ani”, a adăugat Skvorţova.

Aceasta a explicat că tratamentul se bazează pe un micro-ARN care blochează anumite părţi din ARN-ul virusului.„Micro-ARN-ul este sigur pentru oameni, nu afectează nici genomul uman, nici imunitatea, dar este foarte eficient în a contracara virusul. (...) Mai mult, previne cele mai severe forme ale bolii”, a mai spus aceasta. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite