Rusia îşi întăreşte poziţia militară în Venezuela. Un avion al forţelor aeriene ruse a aterizat la Caracas

Rusia îşi întăreşte poziţia militară în Venezuela. Un avion al forţelor aeriene ruse a aterizat la Caracas

Avionul de tip Iliuşin 62 nu este pentru prima data în Venezuela

Un avion militar rus a aterizat, luni, în Venezuela, la câteva luni după un alt transport aerian care a amplificat tensiunile dintre Statele Unite şi Rusia, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

Un avion militar de transport de tip Iliuşin 62, cu numărul de înmatriculare RA-86496, a aterizat luni pe Aeroportul internaţional Maiquetia, situat la periferia oraşului Caracas, au declarat martori.
 
Numărul de înmatriculare aparţine Forţelor Aeriene ruse şi este al unui avion care a mai efectuat un transport în Venezuela în luna martie, conform site-ului de profil Flightradar24, citat de agenţia Reuters.
 
La sfârşitul lunii martie, Administraţia Donald Trump a avertizat statele "din afara Emisferei Vestice", o referire la Rusia, să nu trimită efective militare în Venezuela, afirmând că acţiunile de acest fel sunt "ameninţări directe", arată mediafax.ro.În replică Administraţia Vladimir Putin a transmis că Rusia "nu ameninţă pe nimeni".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: