Rusia îşi va amplasa noi baze militare pe teritoriul altor state

Rusia îşi va amplasa noi baze militare pe teritoriul altor state

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu

Armata rusă intenţionează să-şi extindă prezenţa permanentă dincolo de frontierele sale, prin crearea de noi baze militare pe teritoriul altor state, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, informează Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre ţările menţionate de Şoigu se numără: Vietnam, Cuba, Venezuela, Nicaragua, Seychelles şi Singapore.

„Negocierile sunt în desfăşurare şi suntem aproape de semnarea acordurilor de bază“, a precizat el. 

Ministrul rus a adăugat că aceste negocieri nu privesc exclusiv crearea de baze militare ci şi posibilitatea ca flota rusă de bombardiere strategice să folosească baze aeriene din aceste ţări pentru realimentare.

Din cauza lipsei resurselor financiare, Rusia a fost nevoită să închidă după destrămarea Uniunii Sovietice o bază navală în Vietnam şi o bază radar în Cuba, dar acum doreşte să-şi sporească prezenţa militară în punctele strategice importante de pe Glob pentru a-şi extinde influenţa.

În prezent, armata rusă are o singură bază navală în afara teritoriului său, cea de de la Tartus, în Siria, creată pe vremea Războiului Rece, dar viitorul acesteia este incert în contextul războiului civil din această ţară.

Recent, Rusia şi-a sporit prezenţa militară în Tadjikistan şi Kîrgîstan, iar anul trecut aviaţia militară rusă a desfăşurat patru de avioane de vânătoare SU-27 la o bază aeriană în Belarus şi intenţionează să suplimenteze numărul acestor aparate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările