Rusia i-a propus oligarhului Mihail Fridman să se mute în Kaliningrad, după ce acesta s-a plâns că nu-i mai ajung banii: „Îl trollează şi îşi bat joc de el”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

După ce oligarhul s-a plâns că nu mai are bani să trăiască la Londra din 2.500 de lire lunar, Rusia a venit cu propunerea ca acesta să se mute în enclava Kaliningrad.

Propunerea a fost enunţată de ministrul culturii şi turismului pentru regiunea Kaliningrad, Andrei Yermak, acesta prezentându-i lui Fridman o ofertă. Oferta constă în achiziţionarea şi restaurarea unui castel medieval din regiune. 

Ba mai mult, Yermak a afirmat că această ofertă este atât o propunere de afaceri, cât şi un prilej pentru un om de afaceri de a intra în istorie. Pentru ca oferta să fie completă ministrul culturii şi al turismului i-a recomandat şi două castele pe care fostul cofondator al firmei LetterOne şi le-ar dori. 

Cele două castele recomandate lui Mihail Fridman 

Primul castel se află în  fostul Tapiau, actualul Gvardeysk. Ministrul a prezentat acest castel ca având o „istorie de 800 de ani, o mică insulă într-o zonă rurală pitorească, propria închisoare şi perspective de dezvoltare nelimitate”. 

Cel de-al doilea castel se află în fostul Labiau, actualul Polessk. Yermak menţionând că în 1656 a fost semnat un celebru tratat de pace între Frederick William I, Duce al Prusiei şi Elector al Brandenburgului, şi regele Carol Gustav al X-lea al Suediei. 

„Un plus îl reprezintă priveliştile fantastice ale Lagunei Curlandei şi oportunitatea de a lăsa o amprentă reală asupra istoriei”, mai spune Yermak, amintind şi de alte castele din zonă „forturi, biserici şi moşii”. 

„Cel mai bun program de sprijin din lume” în incluziunea rusească 

Ministrul i-a oferit lui Fridman posibilitatea de a cumpăra proprietăţile a ceea ce a conturat drept „cel mai bun program de sprijin din lume”: 50% pentru reconstrucţie sub forma unei subvenţii nerambursabilă şi 50% sub forma unui împrumut pe 15 ani la o dobândă de 0% cu o perioadă de graţie de 10 ani. 

De asemenea, Yermak a amintit şi de interviul pe care Fridman l-a acordat jurnaliştilor din Bloomberg, în care afaceristul s-a plâns de faptul că nu-i ajung banii să locuiască la Londra. În acest moment, Fridman trăieşte în Londra cu suma de 3.300 de dolari pe lună. De asemenea, oligarhul trebuie să ceară o licenţă pentru a cheltui bani.

„Nu ştiu cum să trăiesc”, a declarat Fridman pentru Bloomberg. "Nu ştiu. Chiar nu ştiu."

Propunerea lui Yermak a venit după ce a ascultat interviul pe care l-a dat Fridman la Bloomberg. 

„Mulţi, bineînţeles, îl trollează şi îşi bat joc (complet degeaba!) de Mihail Maratovici [Fridman], iar eu am o propunere de afaceri pentru el... Ce rost are să-ţi faci griji, scuze, de curăţenia vreunei case undeva pe un pământ străin, unde nu vei deveni oricum niciodată nativ, când Mihail Maratovici ar putea deveni cu uşurinţă proprietarul unui castel medieval din ţara noastră”, a afirmat Andrei Yermak. 

Uniunea Europeană a anunţat la sfârşitul lunii februarie că va impune sancţiuni împotriva oligarhului, Mihail Fridman, acesta urmând ca la începutul lui martie să fie sancţionat şi de Marea Britanie

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite