Rusia va expulza 10 diplomaţi americani ca răspuns la sancţiunile SUA. Urmează măsuri „dureroase” pentru firme

Rusia va expulza 10 diplomaţi americani ca răspuns la sancţiunile SUA. Urmează măsuri „dureroase” pentru firme

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Imagine: Adevărul

Rusia a anunţat, vineri, că va expulza 10 diplomaţi americani, drept răspuns la sancţiunile adoptate de SUA împotriva sa în ziua precedentă, adăugând că a „recomandat” ambasadorului american la Moscova să revină la Washington, informează AFP, DPA şi Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zece diplomaţi au fost incluşi pe lista care ne-a fost transmisă împreună cu cererea ca ei să părăsească SUA. Noi vom răspunde acestei măsuri în manieră reciprocă şi cerem unui număr de zece diplomaţi americani să părăsească ţara noastră”, a declarat la o conferinţă de presă ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

El a adăugat că Moscova examinează în plus posibile măsuri „dureroase” împotriva unor afaceri americane în Rusia, transmite Agerpres.

De asemenea, Moscova urmează să pună capăt activităţii pe care o desfăşoară în Rusia fonduri americane şi ONG-uri care se amestecă în afacerile interne ale Rusiei, a mai precizat Lavrov.

El a anunţat şi expulzarea a trei diplomaţi polonezi, tot ca măsură reciprocă de răspuns.

După ce a acuzat Rusia de atacuri cibernetice şi ingerinţe electorale, administraţia preşedintelui american Joe Biden a anunţat joi o serie de sancţiuni financiare împotriva Rusiei şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările