Rusia: Duma ar putea anula prin lege actul din 1989 care condamna pactul Ribbentrop-Molotov

Rusia: Duma ar putea anula prin lege actul din 1989 care condamna pactul Ribbentrop-Molotov

Liderul partidului „Rodina”, deputatul rus Aleksei Juravliov, a înregistrat în Duma de Stat un proiect de lege care, dacă va fi votat, va anula pe teritoriul Rusiei rezoluţia adoptată în cadrul consiliului deputaţilor poporului ai URSS din august 1989 privind condamnarea actului Ribbentrop-Molotov, semnat în august 1939 înainte de agresiunea lui Hitler faţă de Polonia şi începutul celui de Al Doilea Război Mondial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezoluţia „Privind evaluarea politică şi legală a pactului sovieto-german de neagresiune din 1939” a fost adoptată la Congresul din 24 decembrie 1989. Aleksei Juravliov propune anularea acestui document, care, potrivit deputatului, „nu corespunde principiilor adevărului istoric şi a fost adoptat în condiţiile unei instabilităţi politice crescânde din acei ani şi a fost însoţit de presiunea forţelor externe”.
 
Deputatul consideră că nu sunt viabile argumentele că pactul germano-sovietic au fost în contradicţie cu suveranitatea şi independenţa statelor terţe, scrie  Znak.com, citat de deschide.md.
 
„Practica de încheiere a protocoalelor secrete a fost o caracteristică a diplomaţiei acelor timpuri, iar interesele economice şi politice ale statelor într-o regiune sau alta sunt prezente în relaţiile internaţionale. În acelaşi timp, protocolul nu a presupus schimbarea graniţelor în niciun fel, nici pe cale militară. Spre deosebire de ziua de azi, când democraţia este exportată cu ajutorul revoluţiilor portocalii, loviturilor de stat”, consideră deputatul rus.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: