Rusia a dezvoltat un avion militar hipersonic contra sistemului NATO. Ruşii răspund şi bazei de la Deveselu cu detaşarea unor bombardiere în Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a dezvoltat un avion militar hipersonic care va fi cel mai bun instrument de contracarare a sistemelor antirachetă instalate de NATO în România, Polonia şi în alte ţări europene, anunţă surse citate de presa rusă. În Crimeea, Rusia va amplasa o escadrilă de bombardiere strategice Tu-22M3, în replică la baza de la Deveselu.

Avionul hipersonic – prezentat în presă sub denumirea „Obiectul 4.202“ – a fost testat în ultimii ani ani şi poate evita orice sistem antirachetă. Ultimele teste au avut loc recent la cosmodromul Baikonur şi în regiunea Orenburg, în Kazahstan, notează Mediafax.

Dacă Rusia se va dota cu avionul cunoscut sub numele «Obiectul 4.202», care poate efectua la viteze supersonice manevre pe traiectorii transversale şi verticale, vom învinge, în mod garantat, orice sistem antirachetă imaginabil“, a declarat un oficial militar rus citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Potrivit altui specialist, dezvoltarea avionului hipersonic este doar o etapă intermediară înaintea construirii unui nou tip de rachetă intercontinentală. Avionul „Obiect 4.202“ a fost prezentat deja specialiştilor în cadrul unui forum militar privat desfăşurat în iunie în Kubinka, în regiunea Moscova.

Rusia va amplasa în Crimeea o escadrilă de bombardiere strategice ca răspuns la baza de la Deveselu

O escadrilă de bombardiere strategice Tu-22M3 cu rază lungă de acţiune urmează să fie desfăşurată în curând în Crimeea pentru a consolida unitatea de aviaţie de atac din peninsulă, a declarat miercuri pentru agenţia de presă Interfax o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării, citată de Agerpres.

În acest stadiu, s-a considerat suficientă amplasarea unei escadrile de Tu-22M3 pe aerodromul din Crimeea. Capacităţile sale de luptă vor permite consolidarea semnificativă a acoperirii aeriene în apele Mării Negre şi în regiunea riverană“, a afirmat responsabilul rus, care a dorit să rămână anonim.

Aceasta este una din măsurile luate ca reacţie la instalarea pe teritoriul României a unei baze americane antirachetă“, a declarat oficialul, menţionând că raza de acţiune a bombardierelor Tu-22M3 şi a rachetelor sale se extinde mult dincolo de Marea Neagră. „Nu este exclus ca, pe viitor, grupul de bombardiere Tu-22M3 din Crimeea să fie extins la un regiment“, a mai adăugat el.

Ministerul Apărării din Rusia a declarat marţi că baza de rachete (interceptoare) de la Deveselu, din România, parte a sistemului global antirachetă al SUA, va deveni ţinta principală pentru mijloacele de atac ruseşti în cazul unei agresiuni a SUA împotriva Rusiei, potrivit Interfax..

Bombardierele strategice de tipul Tu-22M3 sunt destinate pentru a ataca ţinte terestre, maritime, în mişcare şi obiective fixe, cu rachete ghidate supersonice şi cu bombe cu focoase convenţionale sau nucleare, conchide Agerpres.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite