Rusia desemnează Radio Europa Liberă şi Vocea Americii ca „agenţi străini“

Rusia desemnează Radio Europa Liberă şi Vocea Americii ca „agenţi străini“

Kremlin Foto: EPA

Rusia a catalogat posturile de radio Europa Liberă şi Vocea Americii ca fiind „agenţi străini“ într-o mişcare care vine ca răspuns la ceea ce Moscova numeşte o presiune inacceptabilă din partea SUA asupra presei din Rusia, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Măsurile luate de guvernul de la Moscova vin ca o consecinţă a scandalului în care Kremlinul a fost acuzat că s-a implicat în alegerile prezidenţiale din SUA în favoarea lui Donald Trump. 
 
Oficiali ai serviciilor secrete americane au constatat că Rusia s-a folosit de organizaţiile media pe care le susţine financiar pentru a influenţa alegătorii americani.
 
Conform legilor în vigoare, „agenţii străini“ trebuie să menţioneze în orice informaţie publică statutul lor de „agenţi străini“. 
 
De asemenea, trebuie să aplice pentru a fi incluşi într-un registru al guvernului, să redacteze constant rapoarte privind sursele de finanţare, obiective, felul în care cheltuiesc banii şi managerii lor.
 
Autorităţile pot efectua verificări  pentru a se asigura că aceste reguli sunt respectate.
 
Parlamentul rus a adoptat în noiembrie o lege care permite ca orice instituţie internaţională de presă să fie desemnată drept „agent străin“, aceasta fiind riposta Moscovei faţă de înregistrarea sub această titulatură a postului său RT în Statele Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările