Rusia va deschide pe 25 mai un coridor către Marea Neagră, pentru ca navele să părăsească portul Mariupol

Rusia va deschide pe 25 mai un coridor către Marea Neagră, pentru ca navele să părăsească portul Mariupol

Ministerul Apărării a menţionat că „în urma complexului de măsuri desfăşurate de Marina Rusă, pericolul minelor din zona de apă a portului Mariupol a fost eliminat şi se iau măsuri pentru refacerea infrastructurii portuare. "

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţele Armate ale Federaţiei Ruse vor deschide de la ora 08:00 ora Moscovei pe 25 mai un coridor umanitar în direcţia Mării Negre pentru ieşirea în siguranţă a navelor străine din portul Mariupol. Acest lucru a fost anunţat marţi de şeful Centrului de control al apărării naţionale al Federaţiei Ruse, general-colonelul Mihail Mizintsev, transmite agenţia rusă de ştiri TASS.

„Pentru ieşirea în siguranţă a navelor străine din portul Mariupol, de la ora 08:00, ora Moscovei, pe 25 mai, va fi organizat un coridor umanitar de 115 mile lungime şi 2 mile lăţime în direcţia Mării Negre”, a spus Mizintsev, care conduce sediul rus de coordonare interdepartamentală pentru răspunsul umanitar în Ucraina. El a menţionat că „urmare a complexului de măsuri luate de Marina Rusă, pericolul minelor din zona de apă a portului Mariupol a fost eliminat şi se iau măsuri pentru refacerea infrastructurii portuare”.

Nave blocate
70 de nave străine din 16 state rămân blocate în şase porturi ale Ucrainei, a spus Mizintsev.

„În şase porturi (Herson, Nikolaev, Cernomorsk, Ochakov, Odesa şi Yuzhny), 70 de nave străine din 16 state rămân blocate. Ameninţarea cu bombardamentele şi pericolul minelor creat de Kiev nu permit navelor să meargă liber în larg.”, a declarat Mizintsev, care conduce sediul de coordonare interdepartamental al Federaţiei Ruse pentru răspunsul umanitar în Ucraina. El a menţionat că Forţele Armate Ruse deschid zilnic un coridor maritim umanitar în direcţia sud-vest dinspre marea teritorială a Ucrainei. Potrivit generalului, autorităţile de la Kiev continuă să se sustragă în orice mod posibil de la interacţiunea cu reprezentanţii statelor străine şi companiile armatoare în vederea rezolvării problemei asigurării ieşirii în siguranţă a navelor blocate în zona de acostare. În acelaşi timp, rămâne un pericol pentru navigaţie şi deteriorarea infrastructurii portuare deriva minelor ucrainene rupte din ancoră, de-a lungul coastei Mării Negre.

Anterior, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a raportat că specialiştii din Flota Mării Negre şi trupele de ingineri au finalizat deminarea teritoriului portului Mariupol. Peste 12.000 de obiecte explozive şi arme abandonate de militanţii ucraineni au fost găsite şi dezamorsate. Canalele de apropiere şi zonele de apă interioare au fost eliberate de navele scufundate şi de alte obstacole de navigaţie. De asemenea, unităţile ruseşti de genişti au curăţat o secţiune a coastei Mării Azov adiacentă portului Mariupol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările