Rusia, coronavirus. Spitalele din Moscova sunt în pragul colapsului, ambulanţele aşteaptă cu zecile să-şi lase pacienţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele aşteaptă ore în sşir în faţa spitalelor pentru a-şi lăsa pacineţii
Ambulanţele aşteaptă ore în sşir în faţa spitalelor pentru a-şi lăsa pacineţii

Spitalizările cauzate de noul coronavirus înregistrează o creştere puternică la Moscova, unde capacitatea serviciilor de sănătate îşi atinge „limitele”. Sâmbătă, zeci de ambulanţe au format o coadă în faţa unui spital care tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus, în apropierea Moscovei.

Un avalanţă de bolnavi infectaţi cu coronavirus a început să pună presiune puternică pe sistemul medical şi pe spitalele din Rusia.. Pe măsură ce pandemia se accentuează puternic în această ţară, spitalele nu reuşesc să facă faţă numărului mare de noi cazuri zilnice.

2.186 de oameni au fost confirmaţi cu teribilul virus în ultimele 24 de ore, iar ambulanţele au început să formeze cozi în faţa spitalelor, aducând pacienţii, transmite Russia Today.

Deşi Moscova dar şi alte regiuni din Rusia se află în carantină de aproape două săptămâni pentru a limita răspândirea, spitalele din capitala ţării se confruntă constant cu sute de noi cazuri. Până acum, Rusia nu s-a confruntat cu un număr mare de cazuri, însă în ultimele zile el a început să crească repede şi constant, 2186 de cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, într-o creştere accentuată de la 1667 în ziua precedentă. Până la finalul lunii martie, autorităţile ruse au negat că ar exista vreo epidemie în ţară şi au spus că situaţia se află sub control.

Sâmbătă, zeci de ambulanţe au format o coadă în faţa unui spital care tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus, în apropierea Moscovei. Unul dintre şoferii de ambulanţă a declarat că a aşteptat 15 ore în coadă la spital pentru a aduce un pacient suspectat că ar putea fi infectat. 

    

„Situaţia în Moscova şi Sankt Petersburg, dar mai ales în Moscova, este destul de tensionată, în condiţiile în care numărul bolnavilor creşte”, a anunţat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov în cadrul unui interviu dat la televiziunea de stat rusă.

În acest moment, numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus din Rusia a urcat la 15.770. Cea mai mare parte a celor recent infectaţi se află la Moscova şi în regiunile înconjurătoare. Autorităţile au introdus recent permise electronice pentru a controla deplasarea oamenilor în timpul carantinei. Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, a raportat 69 de cazuri. Până la această oră, autorităţile au raportat 130 de decese cauzate de coronavirus. Rusia încă nu a atins apogeul focarului de coronavirus. Oficialii din domeniul sănătăţii au afirmat că se aşteaptă ca acest lucru să fie atins la finalul acestei luni.

„În ultimele zile, numărul spitalizărilor din Moscova, dar şi al pacienţilor cu forma severă a bolii a crescut. Numărul pacienţilor care suferă de pneumonie legată de coronavirus este peste dublul celui înregistrat săptămâna trecută, în creştere de la 2.600 la 5.500 de cazuri”, a declarat Anastasia Rakova, viceprimarul Capitalei.

„Povara pe serviciile de sănătate a crescut brusc. În prezent, spitalele şi serviciile noastre de ambulanţă îşi ating limitele”, a adăugat ea, citată într-un comunicat al centrului operaţional pentru lupta împotriva COVID-19 din Moscova.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a precizat că Rusia nu a atins încă apogeul epidemiei. „Nu suntem încă la vârf , ci undeva la baza vârfului şi nici măcar la mijloc”, a precizat el.

„Ca prognostic, singurul lucru pe care îl voi spune este că avem o provocare serioasă în faţa noastră”, a adăugat primarul.

Capitala rusă, cu o populaţie 12 milioane de locuitori, a impus o perioadă de izolare care va dura cel puţin până pe 30 aprilie, în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus. Decizia a fost apoi preluată de majoritatea regiunilor ruse.

Moscova creşte la 10.000 numărul de paturi din spitale pentru bolnavii de COVID-19 pentru a face faţă infectărilor cu noul coronavirus, a declarat sâmbătă viceprimarul capitalei, Asastasia Rakova, potrivit DPA.

Cifra este mai mică decât cele 20.000 de paturi pe care municipalitatea intenţionase iniţial să le rezerve pacienţilor cu COVID-19, boala respiratorie gravă provocată de infectarea cu nou coronavirus.

Paturile vor fi alocate în 25 de unităţi spitaliceşti.

Rakova a precizat că epidemia, care a lovit destul de puternic Moscova, pune la încercare sistemul medical din capitală.

 

O serie de restricţii mai dure care vizează încetinirea transmiterii virusului vor intra în vigoare de luni. Cea mai mare parte a activităţilor comerciale vor trebui să-şi închidă temporar porţile, iar oamenii care doresc să lucreze în afara domiciliului vor fi nevoiţi să solicite un aviz special.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite