Rusia: condamnat la închisoare pentru rănirea unui poliţist, actorul Pavel Ustinov a fost eliberat în urma unor proteste de amploare

Rusia: condamnat la închisoare pentru rănirea unui poliţist, actorul Pavel Ustinov a fost eliberat în urma unor proteste de amploare

Actorul Pavel Ustinov FOTO EPA-EFE

Un tribunal de la Moscova a comutat luni condamnarea la închisoare cu executare a actorului Pavel Ustinov, acuzat de „violenţe“ în timpul unei manifestaţii, într-o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pavel Ustinov, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat la jumătatea lui septembrie la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de faptul că a opus rezistenţă arestării şi a provocat rănirea unui poliţist, în timpul unei manifestaţii a opoziţiei.

Eliberat pe cauţiune la 20 septembrie, Pavel Ustinov neagă acuzaţiile reţinute împotriva sa şi dă asigurări că s-a aflat din întâmplare la locul manifestaţiei, una dintre adunările organizate în această vară de opoziţia din capitală în semn de denunţare a respingerii mai multora dintre candidaţii săi în alegerile la Parlamentul Moscovei.

Decizia de comutare în cazul Ustinov a venit pe fondul unor manifestaţii de amploare în Rusia pentru susţinerea actorului.

Duminică, 20.000 de persoane au ieşit în stradă la Moscova pentru a cere eliberarea deţinuţilor politici.

Mişcarea de contestare din ultimele luni este fără precedent în Rusia de la manifestaţiile din 2011-2013 împotriva fraudelor electorale.

În alegerile regionale şi locale de la 8 septembrie, partidul Rusia Unită al preşedintelui Vladimir Putin a pierdut o treime din mandate la Moscova, dar şi-a păstrat majoritatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: