Rusia. Comisia electorală denunţă trei atacuri cibernetice „din străinătate”

Rusia. Comisia electorală denunţă trei atacuri cibernetice „din străinătate”

Foto Arhivă

Comisia electorală din Rusia a denunţat trei atacuri cibernetice “din străinătate” care i-au vizat resursele, sâmbătă, în a doua zi a alegerilor legislative, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În a doua zi de votare s-au raportat peste 2.700 de nereguli.
 
“Au existat trei atacuri cibernetice” organizxate din “ţări străine”, a precizat autoritatea electorală.
 
Potrivit unui responsabil al comisiei, Alexsandr Sokolciuk, două dintre atacuri au vizat resursele site-ului comisiei, iar al treilea a fost unul DDoS, constând în”bombardarea” unei reţele cu un volum neobişnuit de mare de solicitări, vizând paralizarea acesteia.
 
“Atacul a fost destul de puternic”, a afirmat oficialul, menţionând că se aşteaptă şi la alte atacuri duminică, în principala zi de vot. El nu a precizat din ce ţări au venit atacurile.
 
Vineri, opoziţia din Rusia a acuzat Google şi Apple de cenzură, după blocarea unei aplicaţii electorale mobile prin care li se dădeau sfaturi ruşilor.
 
Aproximativ 108 milioane de ruşi au fost chemaţi la urne, începând de vineri şi până duminică, să aleagă cei 450 de membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamnentului rus,. Rezultate sunt aşteptate duminică seara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările