Rusia cere Google să nu facă publicitate protestelor, pe care Moscova le numeşte „evenimente ilegale“. Peste 250 de persoane au fost reţinute în timpul manifestaţiilor „Jos cu ţarul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roskomnadzor, Serviciul federal pentru control în domeniul comunicaţiilor, tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor în masă din Rusia, a anunţat că a cerut Google să înceteze să mai facă publicitate ''evenimentelor în masă ilegale'' pe platforma sa YouTube , relatează  Reuters.

Roscomnadzor a indicat că Rusia va considera o ingerinţă în problemele sale interne şi o influenţă ostilă în cazul în care Google nu răspunde cererii sale.

Zeci de mii de ruşi au manifestat sâmbătă în centrul Moscovei pentru democraţie şi alegeri libere precum şi împotriva violenţei forţelor de ordine.

Aceasta a fost a patra demonstraţie din tot atâtea săptămâni; organizatorii prevedeau că vor participa până la 100.000 de oameni, după ce autorităţile au autorizat protestul pe o stradă uşor de delimitat, în apropierea inelului rutier din jurul centrului capitalei.

Poliţia din Moscova a reţinut peste 250 de persoane în timpul protestului opoziţiei, desfăşurat sâmbătă, la care au participat zeci de mii de oameni care au cerut alegeri corecte, potrivit observatorilor independenţi.

Circa 60.000 de persoane au manifestat pe 10 august la Moscova pentru a cere autorităţilor de la Kremlin să permită participarea la alegerile municipale a candidaţilor independenţi. Se pare că protestul antiguvernamental de ieri este cel mai mare din 2011 încoace.

Poliţia susţine că la protest ar fi participat aproximativ 20.000 de oameni.

Manifestaţia a fost autorizată, însă demonstraţii s-au reunit şi în alte locuri decât cele pentru care fusese eliberat avizul, în special în jurul sediului Administraţiei prezidenţiale. Poliţia, în costume speciale de intervenţie rapidă, a reţinut 256 de protestatari, potrivit informaţiilor OVD-Info, o organizaţie neguvernamentală independentă.

Forţele de ordine au alungat oamenii care se aflau în parcurile şi străzile din jurul Kremlinului.

Poliţia moscovită susţine că au fost reţinute 136 de persoane „pentru diferite violenţe pe parcursul unui miting neautorizat în centrul capitalei ruse”

OVD-Info informează că 79 de oameni au fost reţinuţi şi la Sankt Petersburg, 13, la Rostov pe Don, două în Briansk, în timpul unor „marşuri de solidaritate”. În oraşe precum Ecaterinburg, Vladivostok şi Krasnodar au fost, de asemenea, proteste, mai puţin numeroase. La Ecaterinburg s-au adunat sute de manifestanţi care au strigat „Jos cu ţarul!”

În centrul Moscovei au ajuns mai multe persoane după mitingul de protest care s-a încheiat la ora 16.30, ora locală. Unul din organizatorii protestului a fost reţinut de poliţie, după ce i-a îndemnat manifestanţi să facă o plimbare în cursul serii prin faţa administraţiei prezidenţiale.​

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite