Rusia a blocat zborurile deasupra Crimeei şi Mării Negre, în zona exerciţiilor militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Rusia a blocat zborurile deasupra Crimeei anexate şi unor porţiuni ale Mării Negre pentru exerciţiile navale şi aeriene din această săptămână, a raportat marţi Interfax, citând o alertă emisă pentru piloţi, transmite Moscow Times.

Aşa-numitul „aviz către aviatori” (NOTAM), emis pentru a avertiza piloţii cu privire la potenţiale pericole, se aplică apelor teritoriale din largul  coastei de sud a Crimeei şi unor porţiuni ale apelor internaţionale din largul Mării Negre în perioada 20-24 aprilie.

"Zona a fost declarată temporar periculoasă pentru zborurile aeronavelor", potrivit Interfax, care a citat nota de avertisment, adăugând că restricţiile se aplică la o altitudine maximă de 19.000 de metri.

Peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre au efectuat exerciţii comune cu avioane de atac Sukhoi Su-25 din districtul militar sudic în urma alertei NOTAM, a informat Interfax marţi mai târziu.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a numit marţi restricţiile de zbor drept „o practică absolut normală” peste tot în lume.

Ministerul Apărării din Rusia a declarat anterior că a închis navigaţia pe anumite porţiuni ale Mării Negre navelor militare şi oficiale străine de la mijlocul lunii aprilie până la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit unor relatări, Marea Britanie intenţionează să trimită două nave de război în Marea Neagră în luna mai pentru a-şi manifesta solidaritatea cu Ucraina, după ce Marina americană a abandonat planurile sale iniţiale de desfăşurare a două nave de război în zonă.

Rusia îşi întăreşte prezenţa navelor de război în Marea Neagră, în timp ce tensiunile cu Ucraina se amplifică

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite