Rusia se baricadează cu un sistem de detectare a rachetelor de croazieră

Rusia se baricadează cu un sistem de detectare a rachetelor de croazieră

FOTO Vitalii Nevar/ TASS

Rusia îşi va instala de-a lungul frontierelor sale un lanţ de detectare în avans a unor eventuale ţinte inamice, între care rachete de croazieră sau avioane de luptă, relatează presa de la Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În viitor, va fi creat un sistem asemănător cu cel privind avertizarea împotriva atacurilor cu rachete“, anunţă Ministerul rus al Apărării într-un comunicat preluat de agenţiile de presă TASS şi Interfax.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, noul sistem va include staţii-radar de tip Kontainer care monitorizează spaţiul aerian pe distanţe de mii de kilometric. Prima staţie de acest tip a devenit operaţională la 1 decembrie în regiunea Mordovia, situată la 500 de kilometri sud-est de Moscova.

Această staţie este capabilă să monitorizeze decolarea mai multor avioane simultan, lansările rachetelor de croazieră sau a unor aparate hipersonice la o distanţă de 2.000 de km de graniţele de vest şi de sud ale Rusiei. Astfel, susţine sursa sus-menţionată, armata rusă ar dispune de timpul necesar pentru a-şi pregăti riposta sau de a respinge un eventual atac.

Următoarea staţie-radar Kontainer urmează să acopere zona arctică, menţionează TASS, citată de Agerpres în pagina electronică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: