Rusia avertizează opoziţia din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a cerut opoziţiei din Ucraina să înceteze campania lor de „ultimatumuri şi ameninţări” şi să înceapă negocierile cu actuala putere de la Kiev, relatează BBC.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a declarat îngrijorat de încercările activiştilor pro-europeni de a „tensiona” situaţia. Reprezentantul rus nu este la prima declaraţie de acest tip, în urmă cu o săptămână lansând un val de critici la adresa mai multor lideri europeni care şi-au exprimat suportul pentru cauza opoziţiei.

Lavrov a denunţat activităţile opoziţiei într-o declaraţie de luni, sancţionând verbal presiunile susţinătorilor pro-europeni asupra statelor occidentale şi apelul repetat la intervenţia acestora.

„Ne aşteptăm ca opoziţia din Ucraina să evite ameninţările şi ultimatumurile şi să intensifice dialogul cu autorităţile, în scopul de a găsi o cale constituţională de a ieşi din criza profundă a ţării”, a declarat liderul diplomaţiei ruse.

Mii de oameni au participat duminică la mitingul organizat în Piaţa Independenţei din centrul Kievului, eveniment în cadrul căruia liderii opoziţiei au cerut sprijinul organismelor internaţionale.

Protestatarii din rândul opoziţiei au cerut în mod repetat demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, politician care a revenit în executivului după patru zile în care acesta a declarat că a fost bolnav.

Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii au în vedere acordarea unui împrumut Ucrainei pentru a ajuta statul european să facă faţă datoriilor şi situaţiei dificile.

„Încercăm să vedem modul în care am putea sprijini Ucraina în perioada de criză, atunci când este vorba de situaţia economică şi politică”, a declarat luni un purtător de cuvânt al liderului diplomaţiei europene al UE, Catherine Ashton. Reprezentantul instituţiei europene nu a oferit mai multe detalii ale planului, dar ajutorul ar fi acordat numai dacă administraţia de la Kiev ar fi de acord cu o „reformă reală”.

Ashton va merge marţi într-o vizită oficială la Kiev într-o nouă încercare de mediere şi încercarea de a găsi o soluţie la criza politică din Ucraina.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite