Aleksei Navalnîi, atac la adresa lui Putin: Un nebun care a început un război absurd

Aleksei Navalnîi, atac la adresa lui Putin: Un nebun care a început un război absurd

Aleksei Navalnîi FOTO Arhivă

Un tribunal rus a respins recursul opozantului Aleksei Navalnîi cu privire la o pedeapsă de nouă ani de închisoare pe care o execută în urma acuzaţiilor de fraudă pe scară largă şi sfidare a instanţei, acuzaţii pe care Navalnîi le neagă. El l-a numit pe preşedintele Vladimir Putin drept un „nebun” care a început un „război absurd” în Ucraina, bazat pe minciuni, relatează „The Guardian”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai cunoscut opozant rus, Aleksei Navalnîi, care se află în închisoare, l-a criticat dur pe Vladimir Putin într-o audiere în instanţă în direct, catalogându-l drept un „nebun” care a început un „război absurd” în Ucraina, bazat pe minciuni.
 
„Acesta este un război absurd pe care Putin l-a început”, a declarat Navalnîi în faţa unei curţi de apel din Moscova, printr-o videoconferinţă din cadrul unui penitenciar.
 
„Acest război a fost construit pe minciuni”, a mai subliniat el.
 
„Ce vrei să obţii – vrei control pe termen scurt, să lupţi cu generaţiile viitoare, să lupţi pentru viitorul Rusiei?”, a întrebat Navalnîi în instanţă, adresându-se liderului rus.
 
„Veţi suferi cu toţii o înfrângere istorică”, a precizat el, referindu-se la conducerea Rusiei.
 
Navalnîi a spus că Rusia lui Putin este condusă de hoţi şi infractori care au devenit duşmani ai poporului rus.
 
„Un nebun şi-a băgat ghearele în Ucraina şi nu ştiu ce vrea să facă cu ea – acest hoţ nebun”, a spus mai spus opozantul rus despre preşedintele Putin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările