Rusia aduce în Marea Neagră nave capabile să lanseze rachete de croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coverta rusească Serpuhov
Coverta rusească Serpuhov

Rusia îşi întăreşte, de luna viitoare, flota din Marea Neagră cu două nave de mic tonaj, capabile, însă, să lanseze rachete de croazieră. Astfel de nave surpriză, cum au fost numite, pentru că sunt mai greu de detectat, au bombardat recent Siria din Marea Caspică, de la o distanţă de aproximativ 2000 de km.

Tot din luna noiembrie, flota rusă începe să fie echipată cu fregate de ultimă generaţie, informează .  

Sosite în Marea Neagră în această vară, cele două corvete Serpuhov şi Zelionîi Dol se află, în prezent, la baza de la Novorosiisk, pe litoralul estic al Mării Negre.

Potrivit informaţiilor din presa rusă,  corvetele, construite după un proiect nou, au un deplasament de numai 950 de tone şi sunt echipate cu lansatoare verticale de rachete de mare precizie ce pot lovi ţinte terestre şi marine.

Forma specială a corpului reduce considerabil posibilitatea de a fi detectate în larg.

Primele trei nave de acest tip, intrate anul trecut n componenţa flotilei caspice, a făcut parte din grupul naval care, pe 7 octombrie, a efectuat atacul cu rachete de croazieră de tip Kalibr din Marea Caspică asupra unor ţinte ale Statului Islamic din Siria.

Atacul a demonstrat că rachetele de croazieră, ce pot fi dotate şi cu focoase nucleare, se pot folosi cu succes şi de pe nave de mic tonaj, ceea ce permite includerea noilor corvete ruseşti în categoria armelor strategice.

Luna viitoare se vor încheia şi testele finale ale fregatei Admiral Grigorivici, nava prototip din cea mai nouă clasă de fregate, prima din cele şase ce vor intra în componenţa flotei Mării Negre.

Tot în acest an, va fi predată beneficiarului şi cea de a doua navă Admiral Essen.

Fregatele, cu un deplasament de 4000 de tone, sunt echipate inclusiv cu rachete de croazieră Kalibr NK pentru ţinte terestre şi navale şi antisubmarin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite