Rusia acuză SUA că acţiunile asupra consulatelor reprezintă acte de „huliganism”

Rusia acuză SUA că acţiunile asupra consulatelor reprezintă acte de „huliganism”

FOTO Getty Images

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că acţiunile Washingtonului asupra consulatelor ruseşti din Statele Unite ar putea fi descrise ca fiind „huliganism de stat“, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Înclin să spun că ceea ce se întâmplă reprezintă huliganism de stat”, a declarat acesta la un summit ce are loc în China.

Declaraţia oficialului vine după ce reprezentanţii Departamentului de Stat din SUA au solicitat joia trecută Rusiei să-şi închidă consulatul din San Francisco şi să predea controlul asupra a două anexe diplomatice din Washington DC şi New York. Această măsură vine drept răspuns după ce Kremlinul a anunţat luna trecută reducerea la jumătate a corpului diplomatic american din Rusia.
 
Ulterior, ministerul rus de Externe a postat pe Facebook clipuri video în care sunt prezentate recentele percheziţii făcute de FBI la Consulatul General rus din San Francisco şi la misiunea comercială rusă de la Washington.
 
În videoclip se pot vedea două maşini negre care pătrund în parcarea subterană al Consulatului General. La scurt timp după aceea, uşile se închid automat.

 

citeste totul despre: