Rusia. O activistă LGBT a fost condamnată pentru „propagandă homosexuală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activista rusă Iulia Ţvetkova FOTO Vkontakte/ julieflower
Activista rusă Iulia Ţvetkova FOTO Vkontakte/ julieflower

Justiţia rusă a condamnat vineri pe activista Iulia Ţvetkova la plata unei amenzi în legătură cu o serie de desene care susţin cauza lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), opere publicate pe reţele de socializare, considerate ca încălcând o lege controversată care pedepseşte „propaganda homosexuală”, relatează AFP.

Iulia Ţvetkova, în vârstă de 27 de ani, a declarat pentru AFP că a fost condamnată la plata unei amenzi în valoare de 75.000 de ruble (930 de euro) de către un tribunal de la Komsomolsk-pe-Amur, în Extremul Orient.

Ea a anunţat că face apel împotriva acestei hotărâri.

Justiţia îi reproşează lui Ţvetkova publicarea pe reţele de socializare a unor desene care încalcă legea împotriva „propagandei relaţiilor sexuale netradiţionale în rândul minorilor”, adoptată în 2013 şi folosită adesea împotriva activiştilor LGBT.

Potrivit unor documente tranmise AFP, una dintre postări este o ilustraţie în care apare apar două „matrioşka” ruse îndrăgostite care se ţin de mână deasupra unui curcubeu. Alta reprezintă celebra Catedrală Sf. Vasile de la Moscova deasupra cuvântului „LGBT”. Un desen prezintă de asemenea două familii homosexuale care zâmbesc, împreună cu copii, şi mesajul „familia e acolo unde e dragoste”.

„Eu n-am văzut pe nimeni rănit de un desen cu oameni care zâmbesc”, a declarat Iulia Şvetkova la tribunal, potrivit unui discurs publicat pe pagina sa de Facebook, susţinând că aceste desene sunt publicate într-un grup rezervat persoanelor în vârstă de peste 18 ani.

Din noiembrie 2019, tânăra este vizată de oprocedură cu privire la „difuzare de pornografie” cu privire la desene şi sculpturi reprzentând vagine.

În acest dosar, ea a fost condamnată la arest la domiciliu până în martie 2020.

„Sunt într-o stare de spirit normală, combativă”, a declaart ea vineri pentru AFP.

În decembrie, activista LGBT a fost condamnată deja la plata unei amenzi în valoare de 50.000 de ruble (621 de euro) cu privire la „propagandă homosexuală” pentru alte publicaţii pe reţeaua de socializare rusă Vkontakte.

În iulie, altă anchetă, cu privire la acelaşi motiv, a fost deschisă împotriva tinerei, după publicarea unei imagini împotriva revizuirii constituţionale a lui Vladimir Putin.

Unul dintre amendamente - aprobate într-un vot naţional la începutul lui iulie - defineşte căsătoria drept o„uniune a unui bărbat cu o femeie”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite