Riabkov: Relaţiile Rusia-SUA, la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece

Riabkov: Relaţiile Rusia-SUA, la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov Foto: EPA

Relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite ale Americii sunt la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece, a declarat marţi ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, în Parlamentul de la Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a afirmat, totodată, că speră ca acestea să se îmbunătăţească în timpul mandatului lui Donald Trump, adăugând că Moscova va analiza discursul pe care noul lider de la Casa Albă îl va rosti marţi în faţa Congresului american, pentru a vedea dacă se vor transmite semnale în acest sens, notează Reuters.
 
„Stadiul actual al relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite, după cum ştim cu toţii, lasă mult de dorit, să spunem blând. Nu este nicio exagerare să spunem că relaţiile noastre de astăzi sunt, de fapt, la cel mai scăzut nivel din întreaga perioadă de după «Războiul Rece»“, a afirmat Riabkov, notează agerpres.ro.
 
În opinia sa, fostul preşedinte american Barack Obama şi anturajul său au optat pentru tensiuni şi apoi pentru confruntare cu Rusia, cu mult înainte de izbucnirea crizei din Ucraina în 2014. 
 
Riabkov a afirmat şi că Moscova nu a discutat cu noua administraţie americană despre sancţiunile impuse Rusiei de către Occident şi nu a cerut Washingtonului ridicarea lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările