Reclamă la Moscova: „Fumatul ucide mai mulţi oameni decât Obama“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul cu Obama a apărut la Moscova Foto: Dmitry Gudkov / Facebook
Afişul cu Obama a apărut la Moscova Foto: Dmitry Gudkov / Facebook

Un afiş apărut pe un panou stradal din Moscova, pe care scrie „Fumatul ucide mai mulţi oameni decât Obama“, a stârnit vâlvă pe reţelele de socializare, acesta reprezentând doar ultimul act dintr-o serie de acţiuni de condamnare a preşedintelui Statelor Unite ca ucigaş în masă, scrie „The Guardian“.

Reclama a intrat în atenţia tuturor după ce Dmitri Gudkov, parlamentar liberal de opoziţie, a postat marţi pe Facebook o fotografie a acestui afiş, aflat într-o staţie de autobuz de pe şoseaua de centură a capitalei Rusiei. 

„Fumatul ucide mai mulţi oameni decât Obama, cu toate că el ucide o mulţime de oameni“, scrie pe acest afiş, care îl prezintă pe liderul de la Casa Albă fumând. Mesajul transmis este „Nu fumaţi, nu fiţi ca Obama“.

obama fumat moscova Foto Gudkov FB

Gudkov s-a declarat „dezgustat şi jenat de faptul că aşa ceva a apărut pe străzile capitalei Rusiei“. 

Postarea lui pe Facebook a primit peste 2.000 de aprecieri, sute de comentarii pro şi contra şi a fost preluată de presă.

„În curând vor speria copiii cu Obama, nu cu Baba Ianga (un personaj negativ din basmele populare ruseşti, n. red.)“, a declarat ulterior pentru „The Guardian“ Dmitri Gudkov. 

Reclama nu a fost revendicată, iar primăria Moscovei a refuzat să comenteze subiectul. 

Această situaţie s-a înregistrat în contextul în care, săptămâna trecută, un videoclip intitulat „Stop Obama“ prezenta zeci de elevi ruşi care cădeau la pământ, în timp ce o fată arăta o pancartă pe care scria „Preşedintele SUA ucide 875 de oameni în fiecare săptămână“. 

Cu puţin timp înainte, fusese postat pe internet un alt videoclip îndreptat împotriva lui Obama.  În această înregistrare, studenţi la diverse universităţi din Rusia afirmă că Obama ar trebui „pedepsit pentru mii de vieţi pierdute“.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite