Reacţia lui Putin după doborârea avionului rus în Marea Mediterană

Reacţia lui Putin după doborârea avionului rus în Marea Mediterană

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat condoleanţe familiilor militarilor morţi în urma prăbuşirii avionului Il-20 în Marea Mediterană şi a avertizat cu „măsuri care vor fi resimţite de toţi“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primindul-l la Kremlin pe premierul ungar Viktor Orban, Vladimir Putin a răspuns la o întrebare legată de doborârea unui avion rus Il-20 la 35 de kilometri de coastele Siriei.

El a calificat acest incident drept „o mare nefericire“ cauzată de „o succesiune de circumstanţe tragice“.

Liderul de la Kremlin nu a acuzat direct Israelul în acest caz, precizând însă că susţine declaraţia în acest sens a Ministerului rus al Apărării.

El a promis o anchetă aprofundată şi a avertizat totodată „cu măsuri suplimentare de securitate care vor fi resimţite de toţi“.

Ministerul rus al Apărării a acuzat marţi dimineaţă armata israeliană că este vinovată de doborârea avionului Il-20 dispărut de pe radare luni seară.

Avionul a fost doborât de sistemul de apărare al armatei lui Bashar al-Assad, care s-a declanşat în urma unei operaţiuni militare israeliene în privincia Latakia, situată în vestul Siriei.

Statul Major al Armatei Israeliene a refuzat iniţial să comenteze acuzaţiile venite dinspre Rusia, în timp ce ambasadorul israelian la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Ulterior, partea israeliană şi-a exprimat „tristeţea“ în legătură cu moartea soldaţilor şi a aruncat vina asupra regimului de la Damasc şi aliaţilor săi.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunţat că Vladimir Putin va vorbi la telefon în cursul acestei seri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: