Reacţia lui Putin după doborârea avionului rus în Marea Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat condoleanţe familiilor militarilor morţi în urma prăbuşirii avionului Il-20 în Marea Mediterană şi a avertizat cu „măsuri care vor fi resimţite de toţi“.

Primindul-l la Kremlin pe premierul ungar Viktor Orban, Vladimir Putin a răspuns la o întrebare legată de doborârea unui avion rus Il-20 la 35 de kilometri de coastele Siriei.

El a calificat acest incident drept „o mare nefericire“ cauzată de „o succesiune de circumstanţe tragice“.

Liderul de la Kremlin nu a acuzat direct Israelul în acest caz, precizând însă că susţine declaraţia în acest sens a Ministerului rus al Apărării.

El a promis o anchetă aprofundată şi a avertizat totodată „cu măsuri suplimentare de securitate care vor fi resimţite de toţi“.

Ministerul rus al Apărării a acuzat marţi dimineaţă armata israeliană că este vinovată de doborârea avionului Il-20 dispărut de pe radare luni seară.

Avionul a fost doborât de sistemul de apărare al armatei lui Bashar al-Assad, care s-a declanşat în urma unei operaţiuni militare israeliene în privincia Latakia, situată în vestul Siriei.

Statul Major al Armatei Israeliene a refuzat iniţial să comenteze acuzaţiile venite dinspre Rusia, în timp ce ambasadorul israelian la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Ulterior, partea israeliană şi-a exprimat „tristeţea“ în legătură cu moartea soldaţilor şi a aruncat vina asupra regimului de la Damasc şi aliaţilor săi.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunţat că Vladimir Putin va vorbi la telefon în cursul acestei seri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite