Reacţia Kremlinului în legătură cu situaţia opozantului Aleksei Navalnîi

Reacţia Kremlinului în legătură cu situaţia opozantului Aleksei Navalnîi

Dmitri Peskov FOTO EPA

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că îi urează „însănătoşire rapidă” opozantului Aleksei Navalnîi, aflat în comă într-un spital din Siberia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Kremlinului, a fost internat de urgenţă, miercuri, la Spitalul Nr. 1 din Omsk după ce i s-a făcut rău în avionul cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova. Anturajul său spune că a fost otrăvit.

Întrebat în legătură cu situaţia lui Navalnîi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a oferit un răspuns laconic.Ştim că este într-o stare gravă. Ca în cazul oricărui cetăţean rus, îi urăm însănătoşire rapidă”, a declarat Dmitri Peskov.

Potrivit directorului adjunct al Spitalului Nr. 1 din Omsk, Anatoli Kalinicenko, medicii luptă pentru viaţa lui Aleksei Navalnîi, care se află la terapie intensivă şi este conectat la un aparat de respiraţie artificială.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş, afirmă că opozantul a băut ceai într-o cafenea de pe Aeroportul din Tomsk înainte de a urca la bordul avionului. Ea s-a declarat convinsă că Navalnîi este victima unei „otrăviri deliberate”.

Poliţia şi membri ai Comitetului de Anchetă, însărcinat cu cele mai grave cazuri penale în Rusia, au ajuns la Spitalul din Omsk şi au cerut lucrurile personale ale opozantului lui Putin. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările