Reacţia Kremlinul faţă de inculparea a şase agenţi ruşi în Statele Unite

Reacţia Kremlinul
faţă de inculparea a şase agenţi ruşi în Statele Unite

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului FOTO EPA-EFE

Kremlinul a acuzat marţi Statele Unite de „rusofobie” după ce justiţia americană a anunţat inculparea a şase agenţi ruşi cu privire la atacuri cibernetice mondiale, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceste inculpări relevă o „rusofobie sfruntată, care nu are, evident, nimic a face cu realitatea”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremşinului, Dmitri Peskov, care deplânge „o tendinţă de a acuza Rusia şi serviciile speciale ruse de toate păcatele”.

Washingtonul a anunţat luni că a inculpat şase agenţi din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii GRU cu privire la atacuri cibernetice comise din 2015 în 2019.

Aceste atacuri au vizat partidul En Marche! al lui Emmanuel Macron înainte de alegerile prezidenţiale franceze din 2017, Jocurile Olimpice (JO) de iarnă din Coreea de Sud din 2018 şi reţeaua electrică din Ucraina.

Cei şase hackeri - cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani - sunt căutaţi de către justiţia americană.

„Federaţia Rusă şi serviciile seciale ruse nu au comis niciodată atacuri cibernetice, mai ales în legătură cu Jocurile Olimpice”, a susţinut Peskov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările