Putin se prezintă din nou drept o persoană obişnuită: „Eu nu am smartphone“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin surprins vorbind la telefon FOTO Arhivă
Vladimir Putin surprins vorbind la telefon FOTO Arhivă

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că nu are smartphone, după ce s-a prezentat anul trecut ca o „persoană obişnuită“, care aproape că nu utilizează Internetul şi nu are cont pe reţele sociale, relatează AFP.

„Spuneţi că toată lumea are un smartphone“, a declarat Putin joi, în urma unui discurs al directorului Institutului Naţional de Cercetări Kurceatov, Mihail Kovalciuk, la o reuniune cu cercetători şi academicieni ruşi, la Novosibirsk, în Siberia Occidentală.

Kovalciuk tocmai spusese în discursul său că, la ora acutală, „oricine are un smartphone în buzunar“.

„Eu nu am smartphone“, a anunţat Vladimir Putin, în vârstă de 65 de ani.

În 2005, el a spunea că nu are telefon mobil.

La conducerea Rusiei de 17 ani şi candidat la propia succesiune, în alegerile prezidenţiale de la 18 martie, Putin a dat asigurări anul trecut, într-o întâlnire cu tineri ruşi, că se simte „o persoană obişnuită“, al cărei program de muncă „se termină atât de târziu“, încât nu se gândeşte decât „să se ducă la culcare cât mai repede posibil“ şi „nu să se uite pe Instagram“.

„Dacă angajaţii administraţiei mele folosesc Internetul în mod foarte activ (...), personal, eu aproape că nu-l folosesc“, a mărturisit el.

Spre deosebire de Putin, premierul rus Dmitri Medvedev, în vârstă de 52 de ani, este adesea văzut în public cu iPhone-ul său şi publică cu regularitate fotografiile pe care le face pe paginile sale oficiale de pe Instagram şi Facebook.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite