Putin transmite mesaje cu dublu înţeles faţă de alegerile din Ucraina

Putin transmite mesaje cu dublu înţeles faţă de alegerile din Ucraina

Putin, în timpul ceremoniilor zilei de 9 mai

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că va respecta decizia poporului ucrainean, după alegerile prezidenţiale de duminică, afirmând în acelaşi timp că scrutinul este neconstituţional, din moment ce Ucraina are un preşedinte în exerciţiu, Viktor Ianukovici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul de la Kremlin se află la Forumul economic de la St. Petersburg, unde a acceptat să discute cu jurnaliştii acreditaţi despre situaţia din Ucraina.

Putin exprimase încă de săptămâna trecută că susţine organizarea alegerilor prezidenţiale în ţara vecină, deoarece doreşte o restabilire a calmului în Ucraina, măcinată de conflicte interne în estul ţării.

Vineri, Putin s-a declarat dispus să colaboreze cu viitoarele autorităţi de la Kiev, deşi până în prezent susţine că Viktor Ianukovici, fugit în Rusia, este preşedintele legitim al ţării, iar revoltele de pe EuroMaidan au instaurat „o juntă fascistă“ la conducerea ţării.

Preşedintele rus a apreciat că Ucraina este devastată de „un adevărat război civil", cu 48 de ore înaintea alegerilor prezidenţiale din această fostă republică sovietică, unde se confruntă forţele loiale Kievului şi insurgenţii proruşi în estul ţării.

Peste 16 militari au fost ucişi de către separatişti în regiunea Doneţk, joi, într-o ambuscadă. Autorităţile de la Kiev au anunţat continuarea operaţiunilor antiteroriste în zonele problematice din estul ţării.

Liderul rus nu a ratat şansa de a le reaminti celor prezenţi că preşedintele Ianukovici a fost înlăturat printr-o lovitură de stat „susţinută de prietenii noştri americani, şi în cele din urmă s-a instalat haosul“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: